Programma 12½ jarig jubileum Stichting Bachcantate Bergen

Lezing met recital door Quirine Viersen
Cellosuites van J.S. Bach

Al enkele jaren organiseren wij een 'Lezing met recital', een succesvol concept. Dit jaar zal de bekende celliste Quirine Viersen de uitvoering verzorgen. Het programma omvat haar toelichting op en de uitvoering van twee suites van Bach: nr. 1 in G majeur en nr. 6 in D majeur. Quirine Viersen behoort internationaal tot de leidende musici van haar generatie. Met haar krachtige, intense en virtuoze spel overtuigt ze iedereen van haar uitzonderlijke muzikaliteit. Ze won vele prijzen en trad op met de belangrijkste orkesten en grootste dirigenten ter wereld. Wij zijn heel blij Quirine Viersen te hebben kunnen engageren.

Locatie: Protestantse Kerk te Schoorl, Duinweg 5
Datum: 16 juni 2018
Aanvang: 20.00 uur
Entreeprijs: € 20, - , € 10,- voor vrienden

Reserveren via secretariaat@bachcantatebergen.nl Hierna krijgt u bericht over hoe u kunt betalen. De reservering is definitief als u betaald heeft.

Feestelijk concert t.g.v. het 12½-jarig jubileum van de Stichting Bachcantate Bergen

In het weekend van 3 en 4 november 2018 brengen wij op twee locaties (respectievelijk Scorlewald te Schoorl en Ruïnekerk te Bergen) een jubileumconcert ten gehore. Om het jubileum op bijzondere wijze te accentueren zullen we putten uit de uitvoeringspraktijk van de afgelopen 12½ jaar jaar en bij elk van de uitvoeringen telkens twee dezelfde prominente cantates van Johann Sebastian Bach programmeren. Bij elk van de uitvoeringen telkens twee dezelfde prominente cantates van Johann Sebastian Bach programmeren, alsmede een aantal van zijn instrumentale werken.

Programma Jubileumconcert

Sinfonia cantate BWV 42 "Am Abend aber desselbigen Sabbatas"
Koraalbewerking BWV 657 "Nun danket alle Gott"
Koraal ui cantate BWV 79 "Gott der Herr ist Sonn und Schild"
Cantate BWV 67 "Halt im Gedächtnis Jesum Christ"
Orkestsuite BWV 1067 (enkele delen)
Cantate BWV 147 "Herz und Mund und Tat und Leben"

Locatie: Scorlewald, Valkenlaan 14 Schoorl
3 november 2018, 19.30 uur

Locatie: Ruïnekerk Bergen
4 november 2018 15.00 uur

Nader informatie over het programma en de kaartverkoop volgt.

footer