Programma 12½ jarig jubileum Stichting Bachcantate Bergen

Workshop 'Zingen met Bach' o.l.v. Ellen Verburgt

Naar aanleiding van de succesvolle editie van vorig jaar organiseren we opnieuw de workshop 'Zingen met Bach' o.l.v. Ellen Verburgt. Dit educatieve project is bedoeld voor leergierige koorzangers, die kennis willen maken met de muziek van J.S. Bach of die hun kennis daarover willen verdiepen. Er is aandacht voor vocale techniek in motetten, cantates en passies van Bach, uiteraard aan de hand van ander repertoire dan de vorige keer. Er is geen auditie en geen stemtest. Er is plaats voor iedere zingende liefhebber die meer over de uitvoering van Bachs vocale muziek wil weten. Wel is er een maximum aantal (van 50) deelnemers: 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. De workshop wordt afgesloten met een korte uitvoering voor publiek, gratis toegankelijk.

Locatie: Protestantse Kerk te Schoorl, Duinweg 5
Datum: 18 maart 2018
Aanvang en duur van de workshop: 13.30 – 16.30 uur
Kosten van de workshop: € 25,- pp

Aanmelden via secretariaat@bachcantatebergen.nl Hierna krijgt u bericht of u toegelaten bent voor de workshop en over hoe u kunt betalen. De inschrijving is definitief als u betaald heeft.

Lezing met recital door Quirine Viersen
Cellosuites van J.S. Bach

Al enkele jaren organiseren wij een 'Lezing met recital', een succesvol concept. Dit jaar zal de bekende celliste Quirine Viersen de uitvoering verzorgen. Het programma omvat haar toelichting op en de uitvoering van twee suites van Bach: nr. 1 in G majeur en nr. 6 in D majeur. Quirine Viersen behoort internationaal tot de leidende musici van haar generatie. Met haar krachtige, intense en virtuoze spel overtuigt ze iedereen van haar uitzonderlijke muzikaliteit. Ze won vele prijzen en trad op met de belangrijkste orkesten en grootste dirigenten ter wereld. Wij zijn heel blij Quirine Viersen te hebben kunnen engageren.

Locatie: Protestantse Kerk te Schoorl, Duinweg 5
Datum: 16 juni 2018
Aanvang: 20.00 uur
Entreeprijs: € 20, - , € 10,- voor vrienden

Reserveren via secretariaat@bachcantatebergen.nl Hierna krijgt u bericht over hoe u kunt betalen. De reservering is definitief als u betaald heeft.

Feestelijk concert t.g.v. het 12½-jarig jubileum van de Stichting Bachcantate Bergen

In het weekend van 3 en 4 november 2018 brengen wij op twee locaties (respectievelijk Scorlewald te Schoorl en Ruïnekerk te Bergen) een jubileumconcert ten gehore. Om het jubileum op bijzondere wijze te accentueren zullen we putten uit de uitvoeringspraktijk van de afgelopen 12½ jaar jaar en bij elk van de uitvoeringen telkens twee dezelfde prominente cantates van Johann Sebastian Bach programmeren. Bij elk van de uitvoeringen telkens twee dezelfde prominente cantates van Johann Sebastian Bach programmeren, alsmede een aantal van zijn instrumentale werken.
Het programma zal t.z.t. bekend gemaakt worden.

Locatie: Scorlewald, Valkenlaan 14 Schoorl
3 november 2018, 19.30 uur

Locatie: Ruïnekerk Bergen
4 november 2018 15.00 uur

Uitgebreide informatie over het programma en de kaartverkoop volgt.

footer